Breussova masáž | Masáže V Zahradě
Masáže v zahradě - Masáže na míru v Českém Krumlově

Breussova masáž

S čím vám pomůže Breussova masáž

Jemná, zcela bezbolestná a vysoce energetická masáž oblasti páteře, známá svou schopností pomoci vyřešit emocionální, energetické a fyzické blokády. Breussova masáž nastartuje regeneraci meziobratlových plotének a je klíčem k řešení mnoha problémů pohybového aparátu , zejména v oblasti kříže. Breussova masáž je masáž páteře, která vychází z předpokladu jejího zakladatele že degenerované meziobratlové ploténky jsou schopné alespoň částečné, či úplné regenerace. Jejím principem je pomocí jemných tahů kolem páteře roztáhnout meziobratlové ploténky a vmasírovat do nich potřebné množství třezalkového oleje. Třezalkový olej je protizánětlivý, hydratuje pokožku a zároveň dokáže uvolňovat stresem ztuhlé svalstvo. Díky natažení páteře dochází k vyrovnání dysbalancí, které mohou vzniknout při špatném držení těla nebo sedavém zaměstnání.

Páteř je osou celého těla, proto se mohou díky masáži uvolnit i hluboko uložené psychické bloky a zátěže.

Tato masáž je silně detoxikační, proto na pitný režim dohlížíme i během masáže.

Breussovu masáž můžete užít jako samostatnou masáž, často se používá ale spolu s jinými terapiemi, převážně s Dornovou metodou.

Naše páteř je v neustálém stavu zatížení a úlevy. Potřebuje správnou dávku aktivního pohybu, aby zůstal v kondici stejně jako dávku odpočinku a výživy.

Během dne je naše páteř a zejména naše ploténky namáhány veškerým naším pohybem. Fungují trošku jsko tlumiče nárazů, když stojíme, sedíme a chodíme.Když spíme, naše páteř uvolní a protáhne. Ploténky se pak mohou regenerovat a vezmou si zpět vláhu, kterou během dne ztratily. Když náš metabolismus není v rovnováze nebo je narušen tato schopnost regenerace se snižuje.

Breussova masáž aktivně doplňuje do jisté míry zdravý spánek: protahuje páteř a vyživuje ji pomocí přírodních olejů. 

V tomto uvolněném stavu lze páteř také jemně, bezpečně a bezbolestně znovu narovnat bez použití síly. Masáž je velmi uvolňující a příjemná.

Breussova masáž je vhodná při